HAKKIMDA

GÖKÇEADA, EGE 'de bir yer, Turkey
Kırkından sonra önceliklerini yeniden belirleyerek, sevgiyi, iyiliği, huzuru ve güzellikleri seçen, mutlu, umutlu, çok seven ve çok sevilen bir boğa kadını... Dünyadaki yerini bilen, yaşananları ve yaşamayı istediklerini unutmamaya ve unutturmamaya kararlı inatçı bir boğa kadını...

GÖKÇEADA

GÖKÇEADA
En güzel dostlukların, denizin ve rüzgarın adası

31 Ekim 2010 Pazar

LIMONCELLO

Bugün yeni bir tarif öğrendim. İtalya'da güzel bir yemekten sonra konuklara sunulan ev yapımı limoncello tarifi...

Bunun iki ana maddesi var. Etil alkol de denilen bitkisel alkol en temel malzemesi. Alkol satılan büyük marketlerin raflarında bulunuyormuş. Dikkat edin, kesinlikle içki yapımında kullanılan metil alkol olmaması gerekiyor ve markette satılıyor olması önemli. Metil alkol sanayide kullanılan alkol türü olup, içilmesi en iyi ihtimalle körlük yapar. İyisi buysa, kötüsünü hiç istemeyiz.

İkinci temel malzeme limon. En iri ve kalın kabuklu olanları seçilmelidir. Kabukları iyice yıkanan 4 büyük limon ince ince soyulur ve kabukları bir şişe etil alkolün (1 litre) içine atılıp kapağı kapatılır. Ardından en az 40 gün oda sıcaklığında bekletilir. 40 gün sonra şişe açıldığında çok keskin bir limon kokusu duyulmalıdır. Eğer bu harika limon kokusunu duyduysanız, limoncellonun şeker şurubunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir tencereye 1 su bardağı su, 1 çay bardağı şeker koyup bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın. İçi limon kabuğu dolu şişeyi derin bir kaba süzün ve sevdiğiniz ekşilik derecesine göre üç veya dört limonun suyunu içine sıkın. Eğer çok sert gelirse bir bardak içme suyu ekleyebilirsiniz. En son olarak hazırlanan şeker şurubunu ekleyip iyice karıştırın. Limoncellonuzu cam şişelere koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Korkmayın şişelerin patlamayacağı ve içindeki alkolden dolayı donmayacağı belirtilmiş. Ama ben yine de buzdolabında saklayın derim.

Akşam misafirleriniz var. Çok güzel yemekler hazırladınız ve herkes çok beğendi. Gecenin finalini likör bardağıyla ikram edilen birer kadeh ev yapımı limoncello ile yapın.

Şimdi aldığınız övgülerle yine yapmak isteyeceğini tahmin ediyorum. Tavsiyem aynı yöntemle kendi çilek, vişne, portakal veya karışık meyvelerle likörlerinizi yapabilir ve keyfini çıkarabilirsiniz.

Tüyo1: Eğer etil alkol bulamazsanız, votka da kullanabilirsiniz.
Tüyo2:Bu arada %95 alkol migroslarda varmış. 2 çeşit var bu şekilde satılan etil alkol; biri içine boya katıp pembe satılan (temizlik ve yakıt amaçlı, zaten baya ucuz birşey) diğeri de gıdada kullanılabilen türü olan Tarımsal kökenli etil alkol diye geçiyor…
Tüyo3:Limon kabuklarını özellikle beyaz yeri gelmeyecek şeklinde soyunuz.
Tüyo4:Eğer soğuk alkolle sıcak şurubu karıştırırsanız limonata rengi bir karışım elde edersiniz. Soğuk şuruba soğuk alkolü karıştırırsnız şeffaf likör rengi olur.Tercih size ait....


1 yorum:

  1. Ahh işte bu süper oldu Bull'um. yarın hemen Migros'a... Likör yapmayı çok severim bilirsin ve sizlerle içmeyi :)

    YanıtlaSil